Pressmeddelande: Egensinnig formgivning i fokus på ny tillfällig utställning hos Rörstrand Museum

Under Konstafton 2023, som arrangeras lördagen den 4 november, bjuder Rörstrand Museum in till vernissage för den tillfälliga utställningen Mastermind – Rolf Sinnemark.

Lördag den 4 november är konst i fokus när Konstafton återigen arrangeras i Lidköping. Mellan kl. 12-24 håller flera verksamheter öppet och bjuder in till konst- och hantverksupplevelser på flera platser i Lidköping.

Rörstrand Museum bjuder in till vernissage för utställningen Mastermind – Rolf Sinnemark med start kl. 14.00. Ulla Silkens, ordförande i Lidköpings konstförening, berättar om Rolf Sinnemark, människan, skapandet och betydelsen av åren i Lidköping.

Om utställningen Mastermind – Rolf Sinnemark:
Rolf Sinnemark är innovatör, designer och konstnär. I hans produktion hittar man både de rent funktionella bruksföremålen och en egensinnig bildvärld. Den kubiska formen är i ena stunden en tekanna, i ett annat sammanhang del av en dekor där kuber, cylindrar och gestalter svävar över ytorna. Bakom allt finns formgivaren Rolf Sinnemark, en marionettspelare som styr formerna dit han vill. Här är han: the mastermind.

Mastermind är ett urval av Sinnemarks formgivning för Kosta Boda och Rörstrand tillsammans med objekt från hans egen ateljé. Följ med, bortom vardagen och in i Rolf Sinnemarks svävande bildvärld. Utställningen är ett samarbete mellan The Glass Factory och Rörstrand Museum. Utställningen visas 4 november 2023 – 21 april 2024.

Hela programmet för Konstafton 2023 hittas här: Program – Konstafton 

Pressträff:
Pressträff arrangeras onsdag den 1 november kl. 10.00 på Rörstrand Museum.

Varmt välkomna!

 


Presskontakt
My Johansson Dufva, VD Rörstrand Museum
+46(0) 510-910 91
my.johanssondufva@rorstrand-museum.se

Kommande evenemang

Öppettider 2023

Tisdag-fredag kl. 10-17
Lördag kl. 10-16
Söndag kl. 11-15

Avvikande öppettider

24-26 december Julafton, Juldagen och Annandag jul stängt
31 december Nyårsafton stängt

Entré

70 SEK
Kulturarvskortet ger 50% rabatt på entréavgift.
Årskort 120 kr
Fri entré upp till 26 år, samt för studenter mot uppvisande av giltig studentlegitimation.
Vi accepterar kort- och Swishbetalning och är en kontantfri verksamhet.