Rörstrand museums kafé

Välkommen att smaka vår egen blandning av kaffebönor eller drick en kopp Mon Amie-te och njut av en kula glass som inte finns att köpa någon annanstans. Självklart serverat på finaste Rörstrandsporslin.

Här serveras en lokalproducerad meny av smörgåsar på hembakt bröd, smarriga bakverk och lättare lunch efter säsong. 

Klicka för att se Sommarmeny 2023.

I kaféet finns museets tallriksvägg med ett urval av Rörstrands många modeller och dekorer. Kanske finns just din favorit med? Håll även utkik efter tillfälliga mini-utställningar.  

Även uteserveringen på Rörstrand Centers nyrenoverade innergård bjuder på en konstupplevelse där Formakademins elever presenterar utvalda konstverk. 

Ta gärna med dig barnen, vi har barnmeny, skötrum, barnstolar och en liten pysselhörna. 

Kaféet har samma öppettider som museet. 

Allergier
Det finns oftast laktosfria, mjölkproteinfria, glutenfria och äggfria-alternativ i kaféet men utbudet varierar. Ring gärna innan så försöker vi att lösa något som passar dig. Eftersom vi bakar och tillagar allt på plats finns det en risk att det kan ha kommit i kontakt med någon allergen. I sortimentet finns bakverk med nötter.

Tema Terriner 
Nu vill vi lyfta fram bordets forna drottning. Under en period kommer man kunna se en rad terriner i kafét. Vad är en terrin? Ordet kommer från franskans ord för lerkärl. Terrinen kom från Frankrike och var en utvecklad och förfinad variant av den traditionella lergrytan. Den blev tidigt bordets drottning och fick ofta påkostade och genomarbetade former och detaljer. Terrinen definieras som en skål med lock, två handtag och gärna ståendes på ett fat. I terrinen kunde soppor och stuvningar serveras. Terrinen levde kvar länge men i vardagsserviser ersattes de av enklare karotter med lock.
 

Utställning i kafét 2021. Fotograf: Daniel Ström.