FILMA OCH FOTOGRAFERA

Välkommen till Rörstrand Museum i Lidköping, en plats där historia och konst möts i en unik atmosfär. För att säkerställa en trevlig upplevelse för alla besökare ber vi dig vänligen att följa våra riktlinjer för fotografering och filmning.

Under ditt besök är du välkommen att dokumentera din upplevelse genom att ta foton och filma, men vänligen undvik att använda blixt, selfiepinne eller stativ. Vi uppskattar din hänsyn till andra besökare och ber om att du inte använder bildmaterialet i kommersiella syften utan skriftligt tillstånd.

Vi vill också informera om att det inte är tillåtet att fotografera eller filma med medhavda produkter i våra utställningsmiljöer eller genomföra porträttfotograferingar. För att undvika störningar i den allmänna ordningen och för att säkerställa att besöksflöden inte påverkas negativt, ber vi dig att följa instruktioner från vår engagerade museipersonal.

För dig som önskar använda bildmaterial för professionellt eller kommersiellt bruk, vänligen notera att detta kräver skriftligt fototillstånd. Din förfrågan bör inkludera en tydlig koppling till Rörstrand Museums samlingar eller verksamhet. Vänligen skicka in en projektbeskrivning med angivet syfte till info@rorstrand-museum.se i god tid innan planerat genomförande. Observera att vi tyvärr inte kan utfärda fototillstånd på plats i museet.

Vi ser fram emot att välkomna dig till Rörstrand Museum och hoppas att din upplevelse blir minnesvärd och inspirerande. Tack för att du respekterar våra riktlinjer och hjälper oss att skapa en positiv miljö för alla besökare.

Tagga gärna dina bilder i sociala medier med @rorstrand_museum och/eller #rorstrandmuseum.

Kommande evenemang

Öppettider 2024

Måndag-onsdag Stängt
Torsdag-fredag kl. 10-17
Lördag kl. 10-16
Söndag kl. 11-15

24 juni–25 augusti:
Måndag stängt
Tisdag – fredag kl. 10-17
Lördag kl. 10–16
Söndag kl. 11–15

26 augusti–31 december:
Måndag–onsdag stängt
Torsdag–fredag kl. 10–17
Lördag kl. 10–16
Söndag kl. 11–15

Avvikande öppettider


9 maj Kristi himmelfärdsdag kl. 11-15
6 juni Nationaldagen kl. 11-15
21 juni Midsommarafton stängt
22 juni Midsommardagen stängt
15 september Museirally kl. 10-16
2 november Alla helgons dag kl. 12-00
24-26 december Julafton, Juldagen och Annandag jul stängt
31 december Nyårsafton stängt

Entré

80 SEK
Årskort 120 kr
Fri entré upp till 26 år, samt för studenter mot uppvisande av giltig studentlegitimation.
Kulturarvskortet ger 50% rabatt på entréavgift.
Vi accepterar kort- och Swishbetalning och är en kontantfri verksamhet.