GUIDADE VISNINGAR

RÖRSTRAND MUSEUM & PORSLINSFABRIKEN

Guidningen inleds på Rörstrand Museum och fortsätter sedan till Porslinsfabriken i Lidköping, en av Sveriges få porslinsfabriker. Du får höra om porslinstillverkningen idag och se hur de olika momenten går till. Max 25 personer. Visningen ges på svenska och tar cirka 90 minuter.

GUIDAD VISNING FÖR GRUPPER

Våra kunniga guider berättar om Rörstrands nästan 300-åriga porslinshistoria, hur porslin tillverkas och hur det var att arbeta på en bullrig porslinsfabrik. Max 25 personer. Guidningen tar cirka 45 minuter och går att få på svenska, engelska och tyska.

UPPTÄCK MUSEET MED AUDIOGUIDE

Ta del av den nya audioguiden för att lotsas genom museets innehåll i 13 avsnitt. Ladda ner appen "Läckö Kinnekulle" i App Store eller Google Play (gratis) och välj att ta del av audioguiden på svenska, engelska eller tyska. I museet finns QR-koder utsatta som kan skannas för att komma till respektive avsnitt i appen.

BEGRÄNSAT MED TID? BOKA 20 MIN INTRODUKTION

Få en inblick i Rörstrands historia och vad du kan förvänta dig av de olika delarna i utställningen. Introduktionen sker i museets filmrum och efteråt upptäcks utställningarna på egen hand.

NYHET! SPECIALGUIDNING MED EN RÖRSTRANDARE

Följ med på en annorlunda guidning med fokus på personliga historier kring hur det var att arbeta på fabriken. Ett nytt sätt att ta till sig museet och porslinssamlingen med arbetslivshistoria som grund. Människorna bakom föremålen får här ta plats och skina ikapp med porslinet.

SPECIALGUIDNING TOPP 10 HITS!

Följ med på en specialvisning där våra kunniga guider berättar om keramik-hitsens historia!

GRUPPMENY

Kaffe, kaka, smörgås eller lunch? På menyn står mycket lokalproducerat, det bakas på plats och allt serveras förstås på Rörstrandsporslin. Det finns 30 platser i kafét + uteservering.

BESÖK MUSEET MED STUDENTER

Guidningar för studenter erbjuds på vardagar.

Ett besök där du som lärare själv leder dina studenter är kostnadsfritt för studenter och lärare. Meddela gärna i förväg att ni kommer.

Kommande evenemang

Öppettider 2024

24 juni–25 augusti:
Måndag stängt
Tisdag – fredag kl. 10-17
Lördag kl. 10–16
Söndag kl. 11–15

26 augusti–31 december:
Måndag–onsdag stängt
Torsdag–fredag kl. 10–17
Lördag kl. 10–16
Söndag kl. 11–15

Avvikande öppettider


15 september Museirally kl. 10-16
2 november Alla helgons dag kl. 12-00
24-26 december Julafton, Juldagen och Annandag jul stängt
31 december Nyårsafton stängt

Entré

80 SEK
Årskort 120 kr
Fri entré upp till 26 år, samt för studenter mot uppvisande av giltig studentlegitimation.
Kulturarvskortet ger 50% rabatt på entréavgift.
Vi accepterar kort- och Swishbetalning och är en kontantfri verksamhet.