Rörstrand Museum

Det nya museet

Rörstrand är stämpeln under kaffekoppar, tallrikar och praktpjäser, men också berättelsen om snart 300 år av innovationer och kreativt arbete, om skapandet av vackra och funktionella föremål. Många är de människor som har ägnat sina arbetsliv åt Rörstrands porslinsfabriker i Stockholm, Göteborg och Lidköping, som skapat vid målarbord och i ateljéer, i ackordhets och slit vid krossar och ugnar och längs försäljarnas rutter genom landet.

Kom och ta del av stolt svensk porslinshistoria, med tusentals föremål och lika många människoöden.

I april öppnar Rörstrand Museum igen efter en längre ombyggnadsperiod. Helt nya utställningar väntar när museet slår upp portarna.

Liksom tidigare står Rörstrands omfattande produktion med alla tusentals föremål i centrum. Men det nya museet ska också befolkas av de människor som tillverkat föremålen. Konstnärer, modellörer, dekormålare, ugnsarbetare och VD:ar ska få ta plats bredvid koppar, tallrikar, vaser och skålar som de tillbringat sina dagar med att skapa. Föremålen ska också kläs av lager för lager för att skapa förståelse kring tillverkningsprocessens mysterier och vad som krävs för att skapa keramik.

RÖRSTRAND MUSEUM ÄR OCKSÅ MUSEUM FÖR ALP

Rörstrand Museum är också museum för ALP, AB Lidköpings Porslinsfabrik, Lidköpings första porslinsfabrik. I det nya museet kommer du att kunna följa ALP-spåret genom museets salar.