Onsdag 13 april kl 13 (för inbjudna gäster) och kl 16 (för allmänheten):

Invigningstal av Pontus Silfverstolpe - grundare till Barnebys auktioner, antikexpert och tidigare programledare för TV 4:s Antikdeckarna.
Musikunderhållning av De la Gardiegymnasiets musikelever.
Utställningspresentation av TAS Studio.
Performance av konstnären Anton Alvarez som t.o.m den 15 april kommer att skapa en utställning på plats i Fajansen.

För frågor och ytterligare information kontakta:

My Johansson Dufva,

VD Rörstrand Museum,

my.johanssondufva@rorstrand-museum.se

Tove Alderin,

Tove Alderin Studio, Design / Arkitektur,

contact@tovealderinstudio.se

Rörstrand Museum berättar historien om Rörstrandsfabriken. Rörstrand är en anrik stämpel under koppar, tallrikar och porslinspjäser, men också berättelsen om snart 300 år av innovation och kreativitet. Många är de som ägnat sitt arbetsliv åt Rörstrand, skapat vid målarbord och i ateljéer och på ackord vid krossar och ugnar. Museisamlingarna innefattar drygt 18 000 föremål och kompletteras löpande med såväl äldre föremål som produkter ur Rörstrands moderna tillverkning. Till samlingarna hör även ett arkiv med foton, priskuranter, produktblad och skisser. Sedan 2002 ägs museet av Stiftelsen Rörstrands Porslinssamlingar med Lidköpings kommun och Fiskars Sweden AB som huvudmän. Ombyggnationen av museets lokaler och de nya utställningarna har möjliggjorts genom Sparbanksstiftelsen Lidköping.

Pressbilder

UTSTÄLLNINGS INVIGNING