2000-tal

Mugg av Filippa K

Nu knyts frilansande konstnärer, som mest arbetar i andra material, till Rörstrand. Den välkände möbeldesignern Jonas Bohlin skapar två serviser, Corona och Qvint, och kläddesignern Filippa K skapar kaffemuggar med textila mönster.

2000. Nu överges den klassiska kronstämpeln som varit i bruk sedan 1884 och en ny, modernare variant lanseras.

2003-04. Rörstrand köps av iittala AB.

2004. Den 8 december kommer beslutet att lägga ned Rörstrands fabrik i Lidköping. Produktionen skall inte längre finnas kvar i staden utan skall istället flyttas utomlands. Ca 150 personer blir uppsagda. Samma dag anländer en stor privat donation till museet om ca 60 praktpjäser från Lennart Hansson i Lund omfattande tiden 1860-1920.

2005. På hösten genomför Västergötlands Museum och Rörstrand Museum en dokumentation av fabriken och produktionen klingar sakta av. Den 22 december kl. 01.30 stängs den sista 80 meter långa glattugnen ned.

2007. Fiskars köper iittala Group där Rörstrand ingår.
Fiskars är en internationell koncern som grundades år 1649.

2010. Rörstrand tillverkar den Officiella Bröllopsservisen inför Kronprinsessbröllopet samma år.

2011 sjösätts ett nytt samarbete mellan Rörstrand och modeillustratören Lovisa Burfitt. Resultatet blir en serie med namnet Mademoiselle Oiseau.

2012 firar servisen Ostindia 80 år och i anslutning till detta lanseras också en fortsättning i Ostindia Floris där Ostindias mönster blommar ut i ett myllrande bladverk.

2016 firar Rörstrand 290 år av obruten verksamhet.